Митовски заложил фирмено имущество

Митовски, Гочев и Цанков имат финансови проблеми

Митовски заложил фирмено имущество | StandartNews.com

Имоти за киностудио покриват дълговете на Митко, Гочев и Цанков

Продуцентите на най-успешните тв сериали все още не могат да се измъкнат от дъното на финансовата криза

"Камера", фирмата на Димитър Митовски, Димитър Гочев и Росен Цанков, отчаяно търси начини да се разплати с хората, на които дължи пари. Тримата скоро трябва да започнат снимките на следващите сезони на "Под прикритие" за БНТ и "Революция Z" за bTV, но не е ясно дали са приключили с хонорарите на всички актьори и служители за предишните им ангажименти в сагите. Очаква се Митовски да режисира и "Черната кутия" по Алек Попов. Но преди всичко това да започне да се случва, продуцентите имат дългове за погасяване, припомни арт сайтът "Площад Славейков".

Там са публикувани документи, които осветляват бизнеса на кинаджиите. От тях става ясно, че през 2013 година фирмата е теглила няколко кредита на обща стойност около 2 900 000 милиона лева. В края на 2014 г. дружеството е заложило недвижими имоти в Елин Пелин, за да обезпечи въпросните кредити. В началото на декември между "Камера" и "Уникредит Булбанк" е сключен договор за особен залог на търговско предприятие - цялото настоящо и бъдещо имущество на компанията. Така би трябвало да бъдат обезпечени предишни кредити, бъдещи вземания, търговски марки, движими и недвижими вещи, материални и нематериални права, твърди "Площад Славейков".

Първият голям имот с площ от 23 427 квадратни метра е в село Равно поле, който би трябвало да стане нов киноцентър, където да снимат родни и международни продукции. Вторият имот с площ 15 611 кв. метра също е там - за жилищно застрояване, точно до студиото. Заложени са и интелектуалните права върху "Мисия Лондон", "Вила Роза", "Стоичков", "Аве" на обща стойност 4,4 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай