Мариян Йовчев се връща в управлението на ТЕРЕМ

Мариян Йовчев се връща в управлението на ТЕРЕМ | StandartNews.com

София. Бившият директор на военния холдинг ТЕРЕМ Мариян Йовчев се връща в управлението на дружеството, съобщиха от Министерството на отбраната.

С решение на военния министър Ангел Найденов Йовчев е назначен в Съвета на директорите. Той бе шеф на ТЕРЕМ по времето на кабинета "Станишев". Две години след назначението си е освободен. Името му нашумя покрай изплатен скандален адвокатски хонорар на стойност почти половин милион лева от бюджета на дружеството, за да получи нотариален акт върху спорен имот. Тогава юристи коментираха, че ако всичко е било изрядно, услугата е трябвало да струва едва няколкостотин лева. Целта на придобиването на недвижимото имуществото, което не е било собственост на дружеството, е продажба.

Йовчев и Николай Цонков влизат на местата на уволнените преди дни членове на Съвета на директорите. Те бяха освободени заради скандала около "Флотски арсенал". Стана ясно, че 12 частни фирми са използвали военния завод без основание. Изпълнителният директор доц. д-р инж. Станчо Петков остава на поста си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай