Лукарски и Русинова отговарят на бизнеса

Лукарски и Русинова отговарят на бизнеса | StandartNews.com

На дискусия на "Стандарт" в Бургас: Компании питат за новите индустриални зони и наемането на кадри от Молдова и Украйна

Двама министри ще отговарят утре на въпросите на бизнеса в Бургас. Икономическият министър Божидар Лукарски ще разясни държавната политика за развитие на индустриалните зони. А социалният министър Зорница Русинова ще даде подробности могат ли компаниите да наемат при облекчени условия кадри от страни извън Европейския съюз - Молдова, Украйна, Македония и др. Форумът "ДА! На българските региони - Бургас" е част от най-мащабната икономическа кампания у нас - "ДА! На българската икономика". Домакин на конференцията е кметът на Бургас Димитър Николов.

"Стандарт" и КРИБ събират на една маса в зала "Георги Баев" на Морското казино Божидар Лукарски, Зорница Русинова, зам.-министъра на образованието Диян Стаматов и собствениците и изпълнителни директори на компаниите от областта. Целта на дискусията е да състави план за развитие на регионалната икономика и постигане на регионален икономически растеж в Бургас. В конференцията ще се включат и кметове от региона.

Една от големите теми на форума ще е развитието на професионалното образование в Бургас. "Най-ценното в нашия град са хората. Бургас е сред градовете с най-голям дял млади хора и ние правим всичко възможно да повишим нивото на образованието им", каза специално за "Стандарт" кметът Димитър Николов. По време на форума ще станат ясни подробностите за въвеждане на дуално обучение в гимназиите - проект, по който работят съвместно общината и МОН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай