Лидл с мащабна програма за устойчиво развитие, насочена към служителите

Лидл с мащабна програма за устойчиво развитие, насочена към служителите | StandartNews.com

Лидл България стартира дългосрочна вътрешна инициатива за своите служители под мотото “Lidl YOU - готови за нашето утре с #teamlidl”. Програмата е международна и обхваща всички близо 376 000 работещи в компанията от над 31 страни. Целта е устойчивият начин на работа и живот да стане незаменима съставка от корпоративната култура и от ежедневието на служителите в Lidl.

„Нашите служители са с решаваща роля за успешното изпълнение на амбициозната ни стратегия за устойчиво развитие“, заяви Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на „Лидл България“. „В Lidl сме - с идеи и действия - пионер в своята област чрез осъзната и категорична отдаденост към устойчивите практики. Нашето разбиране за отговорност означава да предприемаме действия, които са от полза едновременно и за хората, и за планетата, като използваме максимума от възможности ни. А нашият максимум е немислим по пътя към едно по-добро утре, без да ангажираме истински нашите колеги от всички екипи. Само с тяхната подкрепа можем да се справяме с предизвикателствата и да постигаме повече - заедно, като един отбор - #teamlidl."

В рамките на програмата всички служители ще бъдат подробно запознати с амбициозната и всеобхватна стратегия на компанията за устойчиво развитие под мотото „За нашето утре“. В нейните рамки Lidl си е поставила цели и прилага систематични мерки на глобално и локално ниво в шест фокус области: опазване на климата, грижа за биоразнообразието, опазване на ресурсите, справедливи действия, насърчаване на здравословния начин на живот и водене на диалог.

Инициативата YOU е създадена, за да направи този ангажимент на компанията към хората и околната среда още по-осезаем, видим и практичен за всеки един член на екипа на Lidl. Затова освен чисто информационна кампания, инициативата включва и похвати за овластяване и мотивиране на служителите да действат устойчиво в работата и ежедневието си. Предвидени са интерактивни и иновативни обучения, с които в екипите да навлязат нови знания и умения, както и използването на платформи за обмен и мотивационни програми, които ще дадат възможност на служителите да споделят идеи и да прилагат наученото на практика.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай