Lidl обособи кът за детска литература

Инициативата е в помощ на родителите, които могат да намерят голяма част от заглавията, включени в препоръчителната училищна литература от 1 до 4 клас

Lidl обособи кът за детска литература | StandartNews.com
  • Инициативата е в помощ на родителите, които могат да намерят голяма част от заглавията, включени в препоръчителната училищна литература от 1 до 4 клас

С настъпването на лятната ваканция във всеки магазин на Lidl има oбособен кът, съдържащ голяма част от препоръчителната литература за прочит през ваканцията за учениците от 1-ви до 4-ти клас. Инициативата на веригата е в помощ на родителите, които наред с традиционното пазаруване ще могат да набавят всички необходими книги на едно място, а децата могат да се заинтересуват от заглавията, докато обикалят магазина.

Като компания, която винаги е била отговорна и последователна в своите действия, Лидл България намалява цените на препоръчителната детска литература в резултат на намалената ДДС ставка, която ще влезе в сила от 1 юли. Цените на съответните продукти ще бъдат променени с разликата в ставката на ДДС, която се намалява от 20% на 9%.

Новооткритият кът за препоръчителната училищна литература е продиктуван и от стремежа на компанията да бъде максимално близо до потребностите на своите клиенти. Четенето на художествена литература в ранна детска възраст не само развива грамотността, но и повишава емоционалната интелигентност на децата и им помага да се изградят като личности. Богатият избор от препоръчителната училищна литература, съдържащ заглавия, които прескачат географските граници, споделяйки лудориите на нашенските „Патиланци“ на Ран Босилек, „Приключенията на Хъкълбери Фин“, разказани от Марк Твен, както и тези на Лукчо, написани от Джани Родари, стигайки до патилата на Пинокио.

„Ако искате децата ви да бъдат интелигентни, четете им приказки. Ако искате да бъдат по-интелигентни, четете им повече приказки”, убеден е Айнщайн. Ханс Кристиан Андерсен, Шарл Перо, български народни приказки и приказки от цял свят също могат да бъдат намерени в специално обособения кът в Lidl.

44-те заглавия в къта на Lidl са от три издателства, като някои от критериите при избора им са в оптималното съотношение между качество и цена и графичното оформление, което да привлича малките читатели, превръщайки ги в почитатели на литературата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай