Левон Хампарцумян скастри парламента

Каква е причината

Левон Хампарцумян скастри парламента | StandartNews.com

Източник: БТА

Политическата криза вече ни струва един милиард лева. Това се казва в анализ за Централна и Източна Европа на италианската финансова група "Уникредит".

"Всяка прогноза е базирана на система от допускания, които са доста условни", обясни обаче пред БНР финасистът Левон Хампарцумян.

"Работата на банките в една такава ситуация е да предупредят за възможните рискове. Основната стока, която банката продава, е доверието".

Въпросът е ще имаме ли работеща институционална среда, обясни финансистът.  "Отговорът е, че имаме, но с доста въпросителни. 

Има държави с по-високи данъци, които обаче са наредени по-добре институционално и при тях инвестиционната активност не се влияе толкова силно от политическия процес. В България парламентът си позволява да се бърка в отговорностите на изпълнителната власт. Това по принцип не е добра практика. Въпросът е как да си подредим държавата така, че политическата нестабилност да не влияе толкова силно върху икономиката".

Той коментира спора за фискалния резерв между бившия финансов министър Асен Василев и наследилата го на поста Людмила Петкова.

"Парадоксално, но и двамата министри са прави. При единия случай става въпрос за различни счетоводни политики – едната  е на касова основа, другата е на начислена основа. По-коректно би било да се посочва и основата, на която се дават тези цифри. Този скандал обаче вече е забравен". 

Нашите партньори не слушат точно какво говорим, а правят хладнокръвна оценка, обясни още той.

"Заместването на дейстивето с пиар не върши дългосрочна работа. Нашата работа  е да си подредишм нещата така, че да привлечем както чужд капитал, така и активизиране на българския". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
BexCop
преди 2 седмици

Ако иcкатe да опитaтe нeщo нoво в ceкca, тoгавa ви съвeтвaм кaпсyли, коитo са по-мoщни от Bиaгpa и вcякaкви aнaлози, тoвa е пpoсто бoмбa в cвeта на ceкca и оcвен тoва е aбсолютнo бeзопaсно на вcяка възpаст, пpочетeтe сaми на кaквo са cпоcобни:--- https://use.my/bman

Откажи