Купувачът на "Доверие" управлява 2 млрд. евро

United Capital е в процедура за придобиване и на две банки в ЕС и САЩ

Купувачът на "Доверие" управлява 2 млрд. евро | StandartNews.com

София. Регистрираното във Великобритания холдингово дружество United Capital PLC, което ще купи над 92% от най-голямата пенсионно-осигурителна компания в България - ПОК "Доверие", управлява активи за над 2 млрд. евро. Това стана ясно от съобщение до медиите, разпространено от самите United Capital PLC.

Два дни по-рано от Vienna Insurance Group обявиха, че са приключили преговорите с United Capital PLC за продажба на ПОК "Доверие".

United Capital PLC е дружество, регистрирано съгласно законодателството на Великобритания за управление на активи и към настоящия момент е в процедура за публично предлагане на акции и без обвързване с офшорни капитали, гласи съобщението. United Capital PLC се занимава с финансови услуги и е с широк спектър от международни интереси. Дружеството има участие в застрахователни компании, фондове за недвижими имоти, индустриални активи и банки в няколко държави. Нещо повече - понастоящем дружеството е в процедура на придобиване на две банкови институции на територията на ЕС и САЩ, се казва в съобщението. Един от основните инвеститори в компанията е Сергей Мастюгин - член на Надзорния съвет на ИнвестБанк, Русия. United Capital се дистанцира официално от всички лица, които се упоменават в българските медии и не представляват акционерите на дружеството, уточняват от дружеството. Капиталът за покупката на "Доверие" ще бъде от акционерите на United Capital съгласно изискванията на регулаторните органи във Великобритания и България, заявяват от фонда. От съобщението на United Capital става ясно още, че регулаторните органи в Австрия са уведомени за сделката, а българските тепърва ще получат информация за нея.

В Комисията за финансов надзор няма подадена официална информация за продажба на пенсионното дружество "Доверие", заяви вчера от парламентарната трибуна председателят на КФН Стоян Мавродиев. Вчера той беше извикан в парламента, за да даде разяснения за сделката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай