Kraft Foods и Heinz се сливат

Kraft Foods и Heinz се сливат | StandartNews.com

Kraft Foods Group Inc. и HJ Heinz Co. се споразумяха да се слеят в сделка, която ще създаде петата по големина компания в света в хранително-вкусовата индустрия. Сделката се прави в период, в който много от големите американски производители на храни се борят с промените във вкусовете на потребителите, което възпрепятства продажбата на пакетирани обработени храни. Wall Street Journal пръв писа късно във вторник, че компаниите водят преговори, като според медията цената на сделката може да надмине 40 млрд. долара.

Обединената компания, която ще се нарича The Kraft Heinz Co., ще има приходи от 28 млрд. долара на година и ще разполага с широко портфолио от познати марки, включително Heinz, Kraft, Oscar Mayer, Ore-Ida и Philadelphia. Годишно благодарение на сливането концернът ще пести 1,5 млрд. долара към края на 2017 г., съобщиха от компаниите. Акционерите на Heinz ще притежават 51% от акциите в обединената компания, а акционерите на Kraft ще имат дял от 49%. Акционерите на Kraft ще получат и специален дивидент от 16,50 долара за акция, което е премия от 27% спрямо нивата, на които приключи търговията с книжата във вторник.

Международният бизнес на Kraft беше разделен през 2012 г. в отделна компания - Mondelez. Така Kraft Foods вече е представен само в Северна Америка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай