Изпълнители: Дунав мост 2 няма да се срути

Изпълнители: Дунав мост 2 няма да се срути  | StandartNews.com

Сафия. Изказването, че Дунав мост 2 ще се срути е силно преувеличено и не отговаря на истината. По този начин Владимир Андреев, изпълнителен директор на дружеството, управляващо съоръжението, коментира материала на телевизия „Евронюз".

Преди ден репортаж на медията алармира, че откритият преди едва 4 месеца мост е изграден със сериозни дефекти, а експертите на транспортното министерство са открили около 20 недостатъка, които могат да предизвикат внезапното срутване на съоръжението.

„Бях неприятно изненадан, че в една такава медия се появи невярна информация за едно такова съоръжение. Няма съществени пропуски, които да касаят конструкцията. Тези 20 пропуска не мога да ги коментирам – ако ги има, вероятно са направени от комисията от Министерство на транспорта", заяви Андреев за бТВ.

По думите му обаче има известни притеснения, свързани с настилката на Дунав мост 2. Дебелината на асфалта трябва да е минимум 10 см, но на места се наблюдава деформация.

„От строителя бяха взети проби, насочиха се нещата към проникване на вода между износващия и свързващия пласт на настилката. Премахна се един праг в шахтите, така че по-добре да се оттича водата. От понеделник ще се спира поетапно движението, за да се преасфалтира участъкът", допълни експертът.

По думите му, до края на декември престои отстраняване на всички проблеми. Гаранционният срок на съоръжението бил 120 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай