Изненада от Мъск. Води тайни преговори за ортак на "Тесла"

Обмисля се усъвършенстване на системата за автопилот

Изненада от Мъск. Води тайни преговори за ортак на "Тесла" | StandartNews.com

От "Тесла" (Tesla) обмислят  предоставянето на  усъвършенствана версия на системата си за автопилот на друг автомобилостроител. За това намекна главният изпълнителен директор Илон Мъск, цитиран от ДПА.

Мъск обаче не назова компанията, с която "Тесла" води разговори в конферентна връзка с анализатори.

Технологията, известна като "цялостно самоуправление" (FSD) не е използвана от друг автомобилопроизводител досега. Понастоящем водачите в САЩ могат да я тестват. 

Системата не превръща автомобила в самоуправляващо се превозно средство, според общите дефиниции в сектора, тъй като се нуждае от надзора на водача.

Видеоклипове с хора, тестващи системата, показват грешки в софтуера, които е трябвало да бъдат коригирани от водачите. Мъск потвърди, че с времето системата ще се усъвършенства и ще е по-добра от самия водач.

"Тесла" е регистрирала рекордно тримесечие с почти 25 милиарда долара продажби след намаление на цените. 

Постъпленията са скочили с 47 на сто на годишна основа до 24,9 милиарда долара през второто тримесечие, съобщи американският производител на електрически автомобили. Ръстът на печалбата обаче е бил по-слаб – с 20 на сто до 2,7 милиарда долара. 

Оперативният марж – съотношението между продажбите и оперативната печалба – е намалял за трето поредно тримесечие до 9,6 на сто. Разходите за научноизследователска и развойна дейност също са се повишили значително до 943 милиона долара спрямо 771 милиона долара през предходните три месеца.

"Тесла"  доставила рекорден брой от малко над 466 000 доставени превозни средства през второто тримесечие, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай