Искат повторното включване на тока да става до 4 часа

Искат повторното включване на тока да става до 4 часа | StandartNews.com

София. Повторното включване на електрозахранването да става до 4 часа след подаване на искане от потребителя. Това поискаха потребителски организации в Народното събрание, по време на дискусията за промени в Закона за енергетиката. Срещата е инициирана от зам.-председателя на Комисията по енергетика Явор Куюмджиев. Той се ангажира Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за енергетиката да бъде внесен в парламента още следващата седмица.

Трябва ясно да е казано, че всички разходи за прекратяване и възстановяване на електрозахранването са за сметка на оператора на разпределителната мрежа, каза Александър Масларски от Комисията за защита на потребителите.

Емил Георгиев от Федерацията на потребителите пък каза, че българският потребител все още е подложен на унижение от естествените монополи. Закона за защита на потребителите трябва да се промени, уточни Георгиев. Федерацията подкрепя предложените законодателни промени, но се чуди защо те не засягат услугите на топлофикационните дружества.

Подкрепяме промените, но повтаряме, че тези текстове не решават проблемите в енергетиката, каза Георги Христов от движение ДНЕС.

От своя страна Явор Куюмджиев заяви, че ще бъде направена дискусия по отношение на "Топлофикация".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай