Илияна Йотова ухажва френски инвеститори в България

Вашата визита е важен знак за моята страна, обърна се тя към предприемачите

Илияна Йотова ухажва френски инвеститори в България | StandartNews.com

Аз съм против деленето на Европа на малки и големи държави, на отличници и изоставащи. Всички трябва да сме равни – такъв е замисълът на европейския проект. България не е малка държава, има много потенциал. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към над 100 представители на френския бизнес в София.

Делегация от Движението на предприятията във Франция е на посещение в България, за да се запознае с нейните предимства за инвестиции. Представителите на различни сфери на производството, услугите, енергетиката, цифровите технологии, са от Бретан – една от най-динамично развиващите се френски области. Организатори на посещението са от Българската стопанска камара и Френско-българската търговска и индустриална камара с подкрепата на посолството на Франция в България.

"Вашата визита е важен знак за моята страна, защото Франция е сред основните двигатели на чуждестранните инвестиции в България. Визитата ви е и признание, че България продължава да привлича интереса на френския бизнес и трябва да използваме максимума от променената реалност – преориентирането на много производства на френски компании от Азия към Европа. Преди всичко това посещение е отговорност – да оправдаем очакванията ви, да създадем необходимата стабилна и предвидима среда за трайни инвестиции“, посочи вицепрезидентът.

"Не съм от хората, които се хвалят голословно или пък хулят агресивно своята страна. За мен такова поведение е погрешно, дори недостойно. Проблемите си ги знаем, знаем и че имаме много работа още да свършим, за да бъде България сигурната, стабилната и предвидимата държава – най-важните условия за чуждестранните инвеститори. Това е приоритетът на приоритетите без значение на политическа окраска, това е сред основните задачи на всяко правителство“, заяви Илияна Йотова.

Тя увери гостите, че „не с палиативни мерки, не под чужд диктат, а с ясна мисъл и цел работим за това България да бъде държава на сигурност, ред, демокрация с активни, а не затихващи или пък привидни функции“.

"Това заслужават преди всичко българските граждани. Заслужават и да завършим пълноправното си членство в Европейския съюз с приемането в Шенген и еврозоната, от което големи ползи ще има и бизнесът", изтъкна вицепрезидентът.

Илияна Йотова се обърна специално към председателя на Движението на предприятията във Франция от департамента Ил-е-Вилен, Бретан, Ерик Шалан Белвал, като подчерта неговата икономическа визия за развитие с акцент върху благосъстоянието и достойнството. Тя цитира неговите думи:

"Когато дадете на хора с увреждания автомобилни части, върху които да работят, вие не проявявате състрадание, а показвате вяра в техните умения. С работа можете да спечелите или да си върнете достойнството".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай