Голяма новина за бюджета! Горещо от Асен Василев

Какви са шансовете за успешен край на обсъждането

Голяма новина за бюджета! Горещо от Асен Василев | StandartNews.com

Важна новина за бюджета от финансовия министър Асен Василев.

Между първо и второ четене знаете, че има най-разнообразни искания. В рамките на бюджета това ще бъде разход за разход. Това каза пред журналисти в парламента Василев, предаде репортер на Novini.bg. 

Попитан какво е обсъдено на проведената среща на ръководствата на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, Василев каза: "Обсъдихме бюджетната рамка. Знаете, че днес бюджетът се гледа на първо четене. Ако има предложения между първо и второ четене и някой иска да прави допълнителни разходи, да бъдат за сметка на други разходи, тъй като няма възможности за допълнителни приходи. Както знаете, миналата година беше натоварена".

Това е третият ми бюджет като министър на финансите и вторият, който правим без мнозинство. Винаги си говоря с всички парламентарни групи, за да мине бюджетът в някакви разумни рамки, които да са изпълними, добави той.

В отговор на въпрос има ли притеснения относно диалога за бюджета, финансовият министър посочи: "Не. Като цял, виждам, че има нагласа за сравнително дребни корекции, които, ако се направят разход за разход, няма да нарушат бюджетната рамка".

Попитан за насрочените протести срещу бюджета и готов ли е да отстъпи пред исканията на служителите в МВР, Василев коментира: "Мисля, че трябва да се отнасяме с еднакъв аршин към абсолютно всички служители."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай