Голям проблем в държавата. Липсват пари в земеделието

Разкритието направи Меглена Плугчиева

Голям проблем в държавата. Липсват пари в земеделието | StandartNews.com

Има натрупани сериозни проблеми в отделните сектори, на които служебното правителство трябва да търси решение. Заради непрекъснати промени по плана за възстановяване и неприети все още закони второто плащане по плана за възстановяване е под въпрос. Закъсняват директните плащания към земеделците, бомба е заложена и с украинските помощи за земеделието.

ВИЖ ОЩЕ: Меглена Плугчиева каза става ли външен министър

Това заяви в интервю за БНТ Меглена Плугчиева, съветник на служебния премиер Димитър Главчев в областта на външно-политическите въпроси.

“Има сериозна опасност за постъпването в бюджета на второто плащане по плана в размер на над 1 млрд. Лв. Това плащане е под въпрос - заявяват го от еврокомисията”, съобщи Плугчиева.

Официално България заложи в бюджет 2024 и трето плащане, като очакваше второто плащане да е факт най-късно до пролетта, но то така и не дойде до провалилата се ротация на кабинета.

Според Плугчиева не става дума за ревизия. Това са реални проблеми, натрупани по министерствата, с които се сблъскване в последните три дни, каза съветникът на Главчев.

И разкри: ”Разбрах, че така наречената украинска помощ за земеделските производители изобщо не е заложена в бюджега. Това са стотици милиони”.

“Закъсняват и директните плащания към земеделските производители заради закъсняло подаване на стратегическия план за замеделие. Той е трябвало да бъде внесен септември, подаден е декември”, коментира още Плугчиева. Според нея след това закъснение сроковете за изплащане на директните плащания няма как да бъдат спазени.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук--- https://da.gd/keto

Откажи