Меглена Плугчиева каза става ли външен министър

Съветникът на премиера разкри кои постове е отказала

Меглена Плугчиева каза става ли външен министър | StandartNews.com

Става ли външен министър в кабинета „Главчев”? Отговор на този въпрос даде външнополитическият съветник на министър-председателя Меглена Плугчиева в интервю за БНТ. Името й се завъртя вчера, след като Румен Радев нарече „авангардна” идеята на Главчев самият той да съвместява премиерския пост с този на дипломат № 1.

ВИЖ ОЩЕ: Голям проблем в държавата. Липсват пари в земеделието

Била съм посланик в Германия, Швейцария, Лихтенщайн и Черна гора, но като политическа квота във Външно министерство. Смятам, че дипломат от политическа квота не е добре да бъде служебен министър на външните работи. Спазвам принципите, човек като мен не е редно да поеме поста на външен министър в служебно правителство, категорично заяви Плугчиева, отговаряйки на въпроса може ли утре премиерът Димитър Главчев да я предложи за поста.

Ситуацията относно поста на външния министър е неприятна и недобра. Надявам се бързо да се намери добро решение, коментира Меглена Плугчиева. И съобщи: „Утре ще има указ на президента за външния министър”.

Тя като отказа да назове името на новия външен министър, но не отрече че това може да бъде Димитър Главчев.

По думите ѝ в момента страната ни не стои добре в Европа и това трябва да се прекрати час по-скоро.

"Предложени ми бяха министерски постове, които съм отказала. Димитър Главчев е поставен в изключително трудна ситуация и има нужда от хора, които имат управленски, политически и дипломатически опит", допълни Меглена Плугчиева. Според нея има изключително добри кариерни дипломати.

Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук--- https://da.gd/keto

Откажи
Оряхово
преди 1 седмица

Пенке това не е Секс Сайт

Откажи