Неделя,

Голям гаф за Мъск! Какво става с Tesla

От: Владислав КОЛЕВ -
3316
Голям гаф за Мъск! Какво става с Tesla
A
A
A

Националната администрация по безопасност на движението в САЩ ще разгледа по-сериозно случаите на катастрофи с автомобили Tesla, оборудвани със системата Full Self-Driving Beta, известна още като автопилот. Проблемът, който от администрацията разследват е свързан с реакцията на автопилота при потенциални инциденти и спрели автомобили, които се отзовават на сигнали. Властите разследват как и по какъв начин автомобилите на Tesla предупреждават водачите за тези проблеми.

Към момента потенциално засегнати са над 800 хиляди автомобила от всички актуални модели на Tesla, включително Model S, Model X, Model 3 и Model Y, произведени в периода между 2014 и 2021 година. Националната администрация ще разгледа по-задълбочено как превозните средства оборудвани с този софтуер реагират при взаимодействие с пристигнали на мястото на инцидент превозни средства със специален режим на движение

Властите заявиха, че продължават разследването на ниво инженерен анализ и ще поискат повече информация от Tesla, след като сториха това през миналия август и отново през октомври.

Тогава дори се стигна до уволнение на служител на Tesla, който разкри публично проблема с автопилота.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Мъск Tesla Гаф