Сряда,

Ето какви са ограниченията в моловете от 18 май

От: Рачо Рачев -
165
Ето какви са ограниченията в моловете от 18 май
A
A
A

Асансьорите в моловете не бива да возят повече от четирима души, а на ескалаторите да се допускат до 7 души на разстояние от метър и половина между тях. Тези мерки посочи маркетинг мениджърът на един от столичните молове Силвия Чапарова пред Нова телевизия.

За консумация на храна ще бъдат отворени само терасите. Дрехите и обувките ще могат да се изпробват. Наемателите на магазините ще осигуряват дезинфектанти и спазването на нужната дистанция. Броят на посетителите в тях ще е според размера на търговския обект. Пробните и тоалетните пък ще се ползват през една.

Чапарова посочи, че няма да има ограничение в броя на посетителите, които задължително трябва да бъдат с маски. „Маските са задължителни във всички вътрешни пространства на територията на мола.”, уточни тя. На местата, където се очаква струпване обаче ще има допълнителни мерки. Ще има и стикери, които ще посочват къде трябва да се изчаква.

„Утре в 10 ч. ще сме готови да посрещнем нашите посетители. Подготовката в нашия търговски център тече трескаво. До края на днешния ден ще бъдем готови на 100% с абсолютно всичко, което трябва да спазим по заповедта”, посочи маркетинг мениджърът на един от столичните молове. Разделението на входовете на входове и изходи е основната мярка в търговските центрове.

„Трябва да помогнем на хората да се ориентират добре в обстановката и коя от вратите могат да използват. Освен обозначителните знаци, ще имаме разделителни ленти, за да не се пресича човекопотокът.”, обясни тя. Представители на охранителната ни компания също ще помагат на клиентите.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички