Емблематичен търновски хотел с нов собственик

Цената му падна повече от два пъти

Емблематичен търновски хотел с нов собственик | StandartNews.com

Емблематичният "Интерхотел Велико Търново" най-сетне има нов собственик.

След години на тезгяха за продажба и двойно обезценяване, се е намерил купувач - великотърновският бизнесмен Величко Минев, съобщи в."Борба".

"Спечелихме процедурите и сме превели сумата - 10 млн. лв. Плановете ми са да инвестираме поне още толкова в него", потвърди предприемачът пред "24 часа". Процедурата е проведена чрез преговори с пряко договаряне на 6 април 2023 г. в канцеларията на синдика Венцеслава Стефанова.

За продажба са били обявени поземленият имот с площ от 14 506 кв.м и цялата построена в този поземлен имот масивна сграда “Интерхотел Велико Търново” с обща застроена площ 4900 кв.м., състояща се от четири блока, нощен бар и гаражи извън основната сграда, заедно с останалото движимо имущество в хотела.

От години бижуто на местния туризъм, открито през 1981 г. от Тодор Живков и приватизирано от Илия Павлов, е затворено и се руши. Последният собственик на комплекса беше ловешкият бизнесмен Георги Георгиев, който изнесе почти цялото оборудване.

Цената на Интерхотела падна от 25 на 10 млн. лв. за по-малко от 5 г.  През 2019 г. бяха организирани първите търгове за продажбата на емблематичния хотел от синдик на КТБ, където бе ипотекиран. Процедурите започнаха от цена 25 млн., но така и не се намери купувач. Така на няколко пъти стойността на обекта бе редуцирана, но и при тази сума бяха направени няколко неуспешни търга, припомня Травълнюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай