Български студенти от цяла Европа кандидатстват на стаж в Lidl

От 1 юли до 31 август ще се проведе второто издание на стажантската програма на веригата

Български студенти от цяла Европа кандидатстват на стаж в Lidl | StandartNews.com
  • От 1 юли до 31 август ще се проведе второто издание на стажантската програма на веригата

Български студенти от Холандия, Великобритания, Австрия, Германия, Дания и Италия са сред кандидатите за стаж в Лидл България. Тази година близо 120 младежи от България и чужбина кандидатстваха за второто издание на програмата, което е близо 2 пъти повече в сравнение с миналата година.

Предстои обаче най-трудната част – финалният избор. От всички кандидати компанията ще избере 9 души, които ще видят отвътре как работи лидерът на търговията на дребно в Европа – ще натрупат ценен опит, а защо не и да започнат работа в Lidl.

От 1 юли до 31 август те ще работят по конкретна практическа задача, която след това ще представят и защитят пред ръководството на компанията. Едновременно с това, стажантите ще преминат през допълнителни обучения – по управление на проекти и презентационни умения, ще разчитат на опитен ментор и ще се възползват от атрактивни придобивки – 800 лв. брутно месечно възнаграждение, 120 лв. ваучери за храна за периода на програмата, 1 ден отпуск за рожден ден и възможност за 5 дни неплатен отпуск.

За да изберат най-добрите сред всички кандидатствали, екипът на Лидл България проведе специално онлайн събитие с участието на кандидат-стажантите, техните бъдещи ръководители и черешката на тортата – Манчев и Шишков. Разделени в 5 отбора, кандидатите преминаха през различни предизвикателства – да представят себе си и Lidl по интересен начин, да работят в екип и да „отключат“ специална escape стая, а за финал – да представят своя авторска Lidl рецепта пред кулинарното жури в състав Манчев и Шишков. Именно така те опознаха Lidl по нов начин и се срещнаха с бъдещите си ръководители в различна и неформална обстановка.

Кои ще бъдат финалните избраници, ще стане ясно на 1 юли, когато Лидл България ще посрещне новото поколение стажанти. Стажантската програма на компанията се провежда за втора поредна година. В рамките на нейното миналогодишно издание своите идеи и проекти представиха 7 стажанти, като един от тях вече е част от екипа на веригата, доказвайки, че програмата е чудесна възможност за кариерен старт на младите хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай