Българско участие на най-големия инженерен панаир в Мумбай

Българско участие на най-големия инженерен панаир в Мумбай | StandartNews.com

Мумбай. Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева участва в церемонията за откриването на най-големия инженерен панаир (India Engineering Sourcing Show) 2014 в Мумбай. Там тя се срещна с държавния министър на търговията и индустрията на Индия Начиапан, както и с изпълнителния директор на Индийския съвет за насърчаване износа на инженерни стоки (EEPC) Башкар Саркар. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ).

Янева разгледа щандовете с инженерна продукция от Индия, Африка, Европа по време на своята визита. Специално внимание бе обърнато на българския щанд, на който се представяха седем изложителя, пишат от МИЕ и уточняват, че това е първо българско участие на подобно изложение.

„Уверена съм, че интересът към участващите за първи път български фирми в инженерно изложение, ще допринесе за ръста на стокообмена между България и Индия", подчерта Янева. Изложението предоставя възможност за директни срещи на българските представители с потенциални индийски партньори, отбеляза тя. От своя страна индийски фирми получиха покана да участват в Международния технически панаир в Пловдив. В тази връзка Индийският съвет за насърчаване износа на инженерни стоки потвърди намерението си да организира подобно участие, отбелязват от МИЕ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай