Асен Василев с голяма крачка за еврозоната. Ключова визита у нас

Той ще се срещне с премиера Денков и вицепремиера Габриел

Асен Василев с голяма крачка за еврозоната. Ключова визита у нас | StandartNews.com

Председателят на Еврогрупата Паскал Донахю ще посети България на 15 март 2024 г. по покана на министъра на финансите Асен Василев.

Той ще се срещне с премиера акад. Николай Денков и с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. След това ще участва в организираната от Министерството на финансите конференция на тема: “Европейският път на България – присъединяване към еврозоната: предимства и предизвикателства пред бизнеса”.

В рамките на форума ще се обсъжда готовността на страната ни за приемане в еврозоната, ползите и предизвикателствата от преминаването към единната европейската валута като разплащателно средство у нас, съобщават от пресцентъра на Министерство на финансите.

В дискусията участие са потвърдили над 100 представители на българския бизнес, на работодателски и синдикални организации, и на дипломатическия корпус.

Еврогрупата е неформален орган, създаден през 1997 г., в рамките на който министрите на държавите членки от еврозоната разискват въпроси относно общите отговорности на техните държави във връзка с еврото. Основната задача на Еврогрупата е да осигурява тясна координация на икономическите политики между държавите членки от еврозоната. Друга нейна цел е да насърчава създаването на условия за по-силен икономически растеж. Тя отговаря за подготовката на заседанията на срещата на върха на държавите от еврозоната и на свързаните с тях последващи действия.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Асен
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи