Илон Мъск набеляза нова държава за завладяване

"Тесла" ще изпрати екип от САЩ в Индия до края на април, за да проучи евентуални места за завод

Илон Мъск набеляза нова държава за завладяване | StandartNews.com

Компанията "Тесла" (Tesla) ще изпрати свой екип в Индия, за да проучи потенциални локации за изграждане на нов завод за електрически автомобили. Това са посочили пред в. "Файненшъл таймс" двама запознати с плановете на американския предприемач Илон Мъск източници, които са уточнили, че стойността на новите производствени съоръжения в Индия ще достигне 2-3 милиарда долара.

Стъпката към производството на превозни средства в Индия идва, след като миналия месец властите в Делхи намалиха тарифите за по-скъпи, вносни електромобили за компаниите, които в рамките на три години се ангажират да ги произвеждат в страната.

Намаляването на митата беше отстъпка, за която "Тесла" настояваше като предварително условие за инвестицията си в Индия.

Източниците са обяснили пред "Файненшъл таймс", че "Тесла" ще изпрати екип от САЩ в Индия до края на април, за да проучи евентуални места за завода, като се фокусира върху щати със съществуваща автомобилна промишленост, включително западните щати Махаращра и Гуджарат и южният Тамил Наду.

"Тесла" може също да проучва потенциални обекти около столицата Делхи, е казал още единият от източниците.

Компанията обмисля сглобяването на по-малка кола в новата фабрика, а цената й ще бъде под 30 000 долара.

Потвърждаването на инвестицията на американският производител в страната би било сериозен тласък за правителството на премиера Нарендра Моди преди парламентарните избори, започващи на 19 април.

Моди поиска от главният изпълнителен директор на "Тесла" Илон Мъск да инвестира в Индия по време на срещата им в САЩ миналата година. Тогава Мъск заяви, че компанията му ще "бъде в Индия възможно най-скоро".

Индийското правителство е заделило държавни субсидии за милиарди долари за насърчаване на производството, включително в критично важни индустрии като електромобилите, където геополитическият съперник на Индия - Китай има сериозна преднина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Аман
преди 3 седмици

От тези окупатори КРАВАРИТЕ!!! ТАЗИ СТРАНА ТРЯБВА МОМЕНТАЛНО ДА СЕ ЗАТРИЕ!

Откажи