Експерт с блестяща оценка за туризма, какво очаква за тази зима

През зимата освен ски имаме и балнео и уелнес, културен туризъм

Експерт с блестяща оценка за туризма, какво очаква за тази зима | StandartNews.com

Очакванията на всички са в България да има един много добър зимен сезон. През зимата освен ски имаме и балнео и уелнес, културен туризъм, съобщи пред бТВ директорът на Института за анализи и прогнози в туризма Румен Драганов.

По думите му зимният сезон ще бъде по-добър от миналата година. „През януари имахме 700 000 влезли от чужбина, което не се беше случвало и през 2019 г. Ние се движехме с ръстове спрямо 2019 г. Тази година виждаме какво е: октомври и ноември са много силни месеци за туризма. Самолетите, които идват към София са пълни с туристи. След пандемията хората тръгнаха да пътуват“, каза Драганов.

„Студентите са доста практични и рационални. Те наемат една вила, все едно за колко време, но като я разделят на 25 души им излиза доста на сметка. Някой заведения разрешават да се внесе алкохол от вън. При някои студенти има изхвърляния и се хващат на едни по-скъпи екстри“, добави той по повод предстоящия студентски празник 8 декември.

Според него кувертите за празника са с 50% по-евтини от тези за Нова година. „Те са изгодни, около 30-40 лева“, обясни Драганов.

„Чужденците остават много доволни. В Гърция е много по-скъпо, отколкото у нас. 1,2 млн. българи отиват в Гърция и 1,2 млн. гърци идват в България“, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай