Връчиха почетен знак за дарителската дейност на проф. Цоло Вутов

Кметът на Етрополе Димитър Димитров и Мила Манчева, директор на СУ „Христо Ясенов“ удостоиха проф. дтн инж. Цоло Вутов с най-високото отличие на училището - Почетния знак

Връчиха почетен знак за дарителската дейност на проф. Цоло Вутов | StandartNews.com
  • Връчиха почетен знак за дарителската дейност на проф. Цоло Вутов в Етрополе

Кметът на Етрополе Димитър Димитров и Мила Манчева, директор на СУ „Христо Ясенов“ удостоиха проф. дтн инж. Цоло Вутов с най-високото отличие на училището - Почетния знак.Той бе присъден на управителя на Геотехмин ООД за подкрепата му през годините и за приключилия значим проект за ремонт на образователната институция, в която учат 730 ученици.

Ремонтът е извършен съгласно сключено рамково споразумение между община Етрополе и четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН - Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД по Благотворителната програма „Българските добродетели“. Това е първият от договорените с общината социално значими проекти, подкрепени с дарения от компаниите.

„Искам да благодаря специално на проф. Вутов, че с тази инвестиция Група ГЕОТЕХМИН направи най-хубавия подарък на училището по случай 24 май. Убеден съм, че когато се обединяват усилията на преподавателите, които се грижат за духовното израстване на децата, на българския бизнес и на общината, резултатите са видими“, каза кметът Димитър Димитров.

 

„Благодаря на всички фирми от голямото семейство на ГЕОТЕХМИН за протегнатата ръка и съпричастието на проф. дтн инж. Цоло Вутов, инж. Драгомир Драганов, д-р инж. Владимир Вутов, д-р инж. Иван Вутов.  Много сме доволни от всичко, което бе направенов рамките на ремонта“ – каза г-жа Мила Манчева. Тя сравни дарението с подкрепата за образованиетопрез Възраждането и допълни: „Днес програма „Българските добродетели“ е пример не само за фирмите, които имат възможност да даряват, а и за всеки човек.“

„Ние винаги сме се отзовавали, когато и където е необходимо да се окаже помощ. Решението да  помогнем на училището, което взехме съвместно с общината, е насочено към създаване на по-добри условия за учебния процес. За нас подкрепата за образованието и младите хора е кауза. Ние работим тук, създаваме работни места, децата на нашите служители, работници и ръководители, които са израснали в Етрополе, учат в тези училища и бихме искали условията, в които се провежда учебният процес, да бъдат възможно най-добрите“, каза проф. дтн инж. Цоло Вутов. Той благодари на кмета на Етрополе за партньорството и на директоркатаза амбицията и всеотдайната ѝ работа, както и на строителите за успешното приключване на проекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай