Скандалът трещи! Денков скочи на Радев

Относно позицията на президента за ДАНС

Скандалът трещи! Денков скочи на Радев | StandartNews.com

Всички ръководители на службите днес са назначени еднолично от Радев чрез служебните правителства. Така че президентът е единственият, за който може да се каже днес, че еднолично е овладял службите.

Това заяви премиерът Николай Денков относно позицията на президента, че шефът на ДАНС не трябва да бъде освободен от поста, както поиска самият министър-председател.

"Досега не съм искал да се смени някой ръководител на служба, защото нямаше причина. Но днес има - първия тур на изборите протече без машини и това има своите последствия, свързани с намалено доверие към изборния процес, и с много невалидни бюлетини. Това се дължи на действията на един зам.-председател на ДАНС", категоричен беше премиерът.

Той посочи, че се прави опит да се прехвърли цялата вина за премахването на машините към зам.-министъра на МЕУ Михаил Стойнов.

"Но ако погледнете справката на ДАНС, там пише, че той е създал предпоставки да възникнат рискове за по-голямо недоверие към машините. Нека да погледнем какво направи зам.-председателя на ДАНС - използва тази предпоставка, за да създаде информационна кампания, че машините да отпаднат от изборите", добави Денков, предаде "ДарикНюз".

"След като зам.-председателя на ДАНС застраши националната сигурност, а председателят отказа да си подаде оставката, не знам как ще работим заедно", завърши премиерът. Според Денков това застрашава националната сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай