Книга разкрива къде отиват парите на данъкоплатците

Това е нейният девети брой

Книга разкрива къде отиват парите на данъкоплатците | StandartNews.com

Къде изтичат парите на средния потребител? На този социалнозначим въпрос за девети път отговаря "Черна книга на правителственото разхищение в България", чието поредно издание за пореден път е резултат от съвместната работа на Фондация за свободата „Фридрих Науман“ и разследващи журналисти.

През изминалите години е имало разследвания и разработки в различни области - спорт, здравеопазване, гори и земеделие, БДЖ, институции, разказа пред БНР-Радио София политологът Мила Мошелова, един от съставителите на Книгата:

„За съжаление всяка година има достатъчно много материали. Имало е реакции, но често е имало продължение и проследяване на случаите. Книгата се занимава с все по-сложни казуси, свързани със схеми и корупция. Въпросът с независимото правосъдие продължава да стои.“

Анина Сантова е сред авторите в „Черната книга“. Тя е писала за 10-годишна схема в Столичната община, за кръг от фирми, които дълго време са печелили поръчки за поддръжка. Била е обект на натиск и заплахи.

Сантова коментира, че в момента София няма работещ Общински съвет, но за много от нещата „топката е в ръцете на кмета“, особено когато става за заварени договори, за които просто трябва да се контролира изпълнението им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай