Гроздева знаменосец на Игрите в Баку (ОБЗОР)

Гроздева знаменосец на Игрите в Баку (ОБЗОР) | StandartNews.com

Fibank изпрати спортистите ни с лъвче талисман

Носителката на пет олимпийски медала Мария Гроздева ще бъде знаменосец на българската делегация по време на откриването на първите европейски игри в Баку. Церемонията е утре от 18,20 ч българско време. Генералният спонсор на Българския олимпийски комитет - Първа инвестиционна банка (Fibank), изпрати на летище София основната група наши спортисти в надпреварата. За столицата на Азербайджан отлетяха волейболистите от мъжкия национален отбор, както и състезателите по спортна гимнастика и борба, класически стил.

"Като банка, подкрепяща българския спорт, за мен е чест да ви пожелая успех в Баку. По традиция, укрепила се през годините, нека този символичен подарък ви донесе късмет и сила на духа, за да се справите с предизвикателствата, които ви предстоят", заяви на изпращането Илона Станева, директор "Мартетинг и реклама" на FIBANK. Тя подари на всеки спортист и треньор плюшено лъвче с националния трикольор.

С китка здравец тръгнаха борците за каспийската държава. Отборът е воден от Милчо Радуловски и Янко Шопов, които заявиха, че националите са добре подготвени, за щастие няма контузии, а очакванията са за медали.

Игрите са всъщност европейско първенство за борбата. България ще бъде представена с пълни състави и в трите стила.

Петролни огньове шашнаха нашите

Огромни горящи огньове на петролни рафинерии ще гледат нашите спортисти от прозорците си в селото на европейските игри в Баку. Зрелището е особено впечатляващо нощем, когато озарява огромна част от небосклона. В града се усеща и специфичната миризма на изгорен петрол. Българите са настанени в 13-етажния блок 2, в който в два от входовете заемат апартаменти от 3 до 10 етаж. Съседи са ни отборите на Турция и Испания, а над нас са молдовците. Апартаментите са с по 4 отделни стаи, вестибюл и една баня с тоалетна. Мебелировката за всеки е спартанска - легло, нощно шкафче, гардеробче, сушилка и огледало. Щабът на делегацията ни е разположен в отделен апартамент. За днес е предвидена церемония, с която организаторите ще пожелаят "Добре дошли".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай