Зам.министър: Сменяме шефовете на "Александровска"

Финансовото състояние от 7 години се влошава, каза д-р Димитър Петров

Зам.министър: Сменяме шефовете на "Александровска" | StandartNews.com

Ръководството на "Александровска болница" ще бъде сменено. Това заяви в "Денят започва" по БНТ заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров.

В "Александровска болница" проблемът е как съветът на директорите е разпределял средствата без участието на един от членовете. Това е нарушение на договора за управление, те не могат да заседават по подобен начин, казаи заместник-министърът.

Финансовото състояние от 7 години се влошава, натрупаната загуба почти е достигнала размера на капитала. Трупат се по 5-6 млн. дългове на година от 2013 г.

По повод проверките в болница "Лозенец" д-р Петров заяви, че НЗОК е констатирала множество пациенти с една и съща диагноза в обхвата на съдовата хирургия. Това практически са били амбулаторни пациенти, които са отчетени по клинични пътеки.Възстановени са голяма част от средствата, разговаряно е с ръководството на болницата. Те са споделили, че вероятно става въпрос на грешка. Министерството ще провери такива сигнали и в други болници.

По думите му, по отношение на твърденията за трансплантацията на висш държавен служител само министър-председателят и министърът на здравеопазването са можели да наредят подобно нещо.

Ваксините, които са излишни, вероятно ще бъдат дарени на съседни държави или ще се продадат. На първо време става въпрос за около 150 000 ваксини на "Астра Зенека".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай