"Токуда" с нова зала за лечение на сърдечни болести

Устройства пазят от бързата сърдечна смърт, прилаганото лечение е над 80% ефективно при предсърдно мъждене и над 90 на сто - при тахикардия

"Токуда" с нова зала за лечение на сърдечни болести | StandartNews.com

Нова зала за електрофизиологични изследвания откри  болница "Токуда". 

Благодарение на модерното оборудване в нея могат да бъдат откривани сърдечни нарушения, които не са животозастрашаващи за пациента, но изискват лечение. По обяснение на медиците, понякога ритъмните и проводни нарушения на сърцето са животозастрашаващи и изискват спешно лечение. В други случаи те не са пряко опасни за живота, но значително влошават качеството на живот на пациентите.

Инвазивната електрофизиология предлага възможности за пълно дефинитивно излекуване на много от тези нарушения. Прилаганата катетърна аблация е над 80% ефективна при предсърдно мъждене и над 90% при състояния като предсърдно трептене, надкамерна тахикардия и други. 

В новата електрофизиологична зала се повишава и капацитетът за кардиостимулационни процедури и имплантиране на устройства, които предовратяват внезапната сърдечна смърт -  кардиовертер-дефибрилатори при животозастрашаващи камерни аритмии, ресинхронизираща терапия при сърдечна недостатъчност и ляв бедрен блок и др. 

Официални гости на откриването на инвазивната лаборатория бяха заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, председателят на Управителния съвет на Български лекарски съюз д-р Иван Маджаров и първият консул на посолството на Република Турция – г-н Барбарос Дикле. Да осветят и благословят залата и работата на медицинските екипи дойдоха епископ Поликарп – викарий на Софийската митрополия, със своите помощници. Освен официалния ритуал, висшите духовници подариха красива бродирана икона на отделението, която да пази лекарите и да помага за успешното лечение на пациентите.  

„Новата зала увеличава диагностичните и терапевтични възможности и капацитета за лечение на пациенти с ритъмни и проводни нарушения. Инвестицията е за близо 2,5 млн. лева, а с нея се надяваме да покрием нуждата от вискотехнологична терапия на тези заболявания. Благодарение на високата квалификация на екипите на Клиниката по Кардиология, водена от д-р Валери Гелев и в частност - електрофизиологичната лаборатория с началник д-р Васил Трайков“, каза д-р Венелина Милева, изпълнителен директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. 

„За нас е мисия с обновена апаратура и с изключително добрия екип, с който разполагаме, да предлагаме най-добрите медицински услуги на пациентите. Ще продължаваме да изпълняваме нашите проекти за обновяване и подобряване на възможностите за качествено лечение тук“, разкри г-н Билал Демирлер, прокурист на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.
„Тази зала ни позволява да бъдем една от най-високотехнологичните кардиологични клиники в страната. Искам да благодаря на целия екип на Клиниката по кардиология – всички лекари,  медицински сестри и целия персонал, чрез които имаме възможността да предлагаме качествена медицинска услуга и да лекуваме пациентите по най-високи стандарти“, сподели д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология. Според доктор Васил Трайков, началник на електрофизиологичната лаборатория, има две предимства на иновации на новата зала. Вече две системи за триизмерно картографиране на сърцето и конзола за интракардиална (вътресърдечна) ехография позволяват повишаване на точността и успеваемостта на електрофизиологичните изследвания и терапия и намаляване на възможните усложнения при процедурите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай