Няма болни от коронавирус у нас, има грип В

Отборът на „Лудогорец” е видял Милано само през прозореца на автобуса, съобщи още ген. Мутафчийски

Няма болни от коронавирус у нас, има грип В | StandartNews.com

Няма болни от коронавирус у нас. Добрата новина съобщи ген. Венцислав Мутафчийски, директор на ВМА  и ръководител на кризисния щаб към Министерски съвет.

19 проби са били изследвани във ВМА, 21 в лабораторията на Националния център по заразни и паразитни болести. Всички те са отрицателни, увери проф. Мутафчийски. За три от пробите ще бъде направено повторно изследване. Това е междулабораторен контрол, нормална европейска практика, ние сме европейска държава и я прилагаме, обясни генералът. Той съобщи, че България работи със същите маркери, които се ползват в целия Европейски съюз.

Общо 40 души са хоспитализирани в страната, продължават изследванията на постъпващите проби.

Отборът на „Лудогорец” е видял Милано само през прозореца на автобуса, съобщи още ген. Мутафчийски. Орлите бяха в поразения от епидемията италиански град за мача от Шампионска лига с Интер, който не успяха да спечелят. През цялото време с тях е имало лекар от ВМА. Футболистите са ходили с маски. По настояване на българската страна хотелът, в който са нощували е бил с намален персонал, който също е носел предпазни средства – маски и ръкавици. Извън тренировката и мача, играчите не са мърдали от хотелските си стаи.

На футболистите са взети проби, които след два дни ще бъдат повторени. Тестовете са закупени със средства на отбора, каза ген. Мутафчийски.

В момента в страната ескалира епидемията от грип В, каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. На някои места в страната може да се наложи повторно затваряне на училищата. В Пловдивско вчера бе обявена вторична грипна ваканция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай