Нов център разпределя заразените в София

От тази вечер започва да работи Координационният център

Нов център разпределя заразените в София | StandartNews.com

От тази вечер започва да работи Координационният център за  разпределение на пациентите с COVID-19 в лечебни заведения в София.

"Всички суспектни пациенти за COVID-19, които са потърсили спешна медицинска помощ в столицата, от днес ще преминават през Координационния център, разкрит на територията на Инфекциозната болница.

Това важи и за гражданите на София-област, при които се налага хоспитализация в столични лечебни заведения с по-високо ниво на компетентност и при които има съмнение за коронавирусна инфекция",обяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

Координационният център ще поема пациентите с COVID-19 или със съмнение за инфекцията. Това се отнася за гражданите, чието здравословно състояние не е спешно.

Целта е да съкратим времето от подаването на сигнала на Националната система 112 до приема в лечебно заведение и по този начин да гарантираме на пациентите възможно най-доброто и професионално медицинско обслужване, посочи директорът на ЦСМП София д-р Георги Гелев.

При необходимост на пациентите ще бъде извършван бърз тест или PCR за доказване на коронавирусна инфекция.

До излизане на резултатите от PCR теста пациентите ще бъдат хоспитализирани в т.нар. "буферна зона" на територията на Инфекциозна болница, където е осигурено постоянно лекарско наблюдение, коментира още д-р Пенчев.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай