Четвъртък,

Кърджали подкрепя кампанията „Не на мускулната атрофия“

От: Failed to load user -
Кърджали  подкрепя  кампанията „Не на мускулната атрофия“
A
A
A

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски" също облече тениска с логото на кампанията

В празник на здравето се превърна старта на кампанията „Не на мускулната атрофия". На алея "Добролюбие" в двора на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски" бяха демонстрирани най-важните базови упражнения в борбата с мускулната атрофия от Мария Димитрова и Мартин Гергов, многократен Национален шампион по пауърлифтинг. Проведени бяха и състезания за най-голям брой клекове с награди.

Спортното събитието бе открито от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Тодор Черкезов, който също бе с тениска и логото на кампаниата. Той благодари на партньорите - хоспис „Добролюбие" и медицински център „Авицена". Травматологът д-р Огнян Енчев обясни какви са симптомите на мускулна атрофия и причините за това състояние.

Много млади хора, медици от болницата и другите здравни центрове се включиха в спортния празник. Националният шампион по пауърлифтинг и фитнес-инструктор Мартин Гергов посъветва ентусиастите да отделят повече време за спорт – фитнес, спортни танци, плуване, което ще намали риска от обездвижване на модерния човек и ще го предпази от различни заболявания.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички