Ето коктейла, който излекува Тръмп

Американският президент се завърна в Белия дом след три дни в болница

Ето коктейла, който излекува Тръмп | StandartNews.com

Часове, след като американският президент Доналд Тръмп излезе от болницата, стана ясен и антивирусният коктейл, който го е излекувал от коронавируса. Тръмп даде положителна проба за опасната зараза в петък. Постъпи във военна клиника и след три дни бе изписан, за да се върне към държавните си задължения и предизборната кампания за втори мандат. С положителни проби се оказаха още първата дама Мелания, говорителката на Тръмп и още неколцина от най-близкото му обкръжение.

За бързото възстановяване на Тръмп е била използвана комбинация от няколко лекарства, съобщи Нова тв. Обикновено леченията от коронавирус се разделят на две - тези, които директно атакуват вируса и е по-вероятно да бъдат полезни през първата фаза, и лекарства за успокояване на имунната система, които са по-склонни да работят във втората. Ето и какви медикаменти е приемал Тръмп:

Дексаметазон

Този стероид спасява живота чрез успокояване на имунната система, но трябва да се използва в точното време. Ако го дадете твърде рано, лекарството може да влоши нещата, като наруши способността на организма да се бори с вируса. Това не е лекарство, което обикновено се дава в "лек" стадий на заболяването. Тестове на лекарството, проведени във Великобритания, показаха ползата му, получена в момент, в който хората се нуждаят от кислород – каквото за кратко бе положението и при Тръмп. Световната здравна организация съветва употребата на стероида в "тежки и критични" случаи. Нивата на кислород в кръвта на американския президент спаднаха под 94%, което е един от критериите на Националния здравен институт за "тежко заболяване".

Терапия с моноклонални антитела

Това е комбинация от антитела, произведени от компанията Regeneron, които имитират собствения ни имунен отговор. Антителата физически се придържат към коронавируса, така че той не може да проникне в клетките на тялото. Те правят вируса „по-видим“ за останалата част от имунната система.

"Ремдезивир"

Това антивирусно лекарство е разработено за първи път като лек срещу ебола. То работи, като обърква вируса, тъй като изглежда химически подобно на някои от суровините, които вирусът трябва да възпроизведе. Това нарушава способността му да прави хиляди свои копия. Клиничните проучвания показват, че лекарството намалява продължителността на симптомите от 15 дни до 11. Няма обаче доказателства, че с "Ремдезивир" са спасени животи.

Лекарите на президента Тръмп твърдят, че американският президент приема също цинк, витамин D, фамотидин, мелатонин и аспирин. Не е ясно дали някой от тях се използва умишлено заради COVID-19.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай