Борисов с първи симптоми. Какво е състоянието му?

Той има общо неразположение, мускулна слабост, покачване на температурата, каза проф. Балтов

Борисов с първи симптоми. Какво е състоянието му? | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов е в стабилно състояние и се лекува в домашна обстановка. Под постоянен контрол е. Колегите от ВМА ще го лекуват. Това заяви в ефира на Нова телевизия директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Вчера Борисов съобщи, че е с положителна проба за коронавирус и се изолира у дома си. Той се чувства добре, продължава да работи и не е посочил заместник, уточниха от правителствената информационна служба.

"Виждаме, че въпреки че беше свалена карантината 5 дни след събитие, той вече е проявил симптоми. Карантината трябва да е между 7-10 дни", каза проф. Балтов. "Трябва да сме по-безкомпромисни и да се спазват сроковете за карантина. Отрицателен тест наистина не е основание за никого да бъде освободен от карантина. 10 дни трябва да е карантината на всеки, който е контактен на първа линия", каза шефът на „Пирогов”. Според него Румен Радев задължително трябва да влезе в 10-дневна карантина заради общуването си с президента на Полша Анджей Дуда.

"Борисов има първите симптоми - общо неразположение, мускулна слабост, покачване на температурата", каза Балтов и обясни как принципно протича след това заразата: "Следващите симптоми са болки в гърлото, хрема и загуба на обоняние и вкус. По-натам започва лека и суха кашлица. Тогава трябва да се направи снимка на белия дроб и скенер. Тогава започва антибиотично лечение и такова с Ремдесивир", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай