Неделя,

Коридори за хронично болните и възрастните/ОБНОВЕНА/

От: Редактор -
534
Коридори за хронично болните и възрастните/ОБНОВЕНА/
A
A
A

Ние и да затворим държавата, това няма да има ефект. Дифузното разпространение на вируса вече не можем да бъде спряно. Единственото, което можем да направим е да ограничим разпространението му. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов в студиото на БиТиВи. Ангелов е убеден, че и да наложи тежки ограничения, те няма да се спазват напълно и ще бъде залят от сигнали за нарушения.

Не е въпросът да пишем заповеди, важно е държавата да е стабилна, хората да са спокойни, здравната система да е осигурена. В такъв ред подреди приоритетите Костадин Ангелов.

Като промяна в заповедите за мерките - предстои създаване на коридор за пазаруване за възрастните хора. Предстои издаване на заповед за това. Костадин Ангелов няма да се съобрази с препоръката от тази сутрин на главния здравен инспектор Ангел Кунчев да се затварят заведенията по-рано, както и учениците от прогимназията да минат на дистанционно обучение

Иначе на този етап от развитието на ситуацията неспазването на меките е вече липса на разум, според Ангелов, а тези, които спазват мерките помагали, помагат на нас, на лекарите, на всички останали хора, на цялото общество.

Ако се говори за схръххоспитализация - тя не произтича от лекарите и от болниците, а от страха на хората, по думите на Ангелов. Той призова отново хората да не търсят късно лекарска помощ, да не се самолекуват, да не четат в интернет и да не пият лекарствата на своя съсед.

Епидемията можем да я преборим с разум, интелект и дисциплина, отсече Ангелов и допълни, че там, където хората не искат да разберат мерките, резултатът е видим - влошаваме и проблеми по болниците.

Нещата, които предстои да се случат в България са предвидими. Единственото допълнително, което считаме за целесъобразно е осигуряването на зелени коридори на хората с хронични заболявания, хората над 65 г., за тях трябва да помислим. Това заяви пред бТВ здравният министър Костадин Ангелов.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички