Живков: Веднъж говорих с Бобоков

Не познавам групата с боклука, твърди зам.-министърът на екологията

Живков: Веднъж говорих с  Бобоков | StandartNews.com
  • Не познавам групата с боклука, твърди обвиняемият зам.-министър на екологията, който утре ще бъде уволнен

Виждал съм Пламен Бобоков само веднъж - преди 4-5 години на междуправителствена делегация. Нямам му телефона, нямам му контакта, не комуникирам. Това каза пред спецсъда зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, който е обвиняем заради аферата с италианския боклук. Задържани в нея бяха и едни от най-крупните бизнесмени у нас – братята Атанас и Пламен Бобокови.  

ВИЖ ОЩЕ: Атанас Бобоков одобрявал назначенията в МОСВ

Живков познава, разбира се, Габриел Савов, който бил директор на регионалната инспекция. „С г-н Бобоков съм провел един единствен път разговор по телефона, два пъти съм се виждал”, заяви още той, цитиран от БГНЕС. По-рано днес от пледоарията на прокуратурата стана ясно, че Атанас Бобоков е одобрявал назначенията в МОСВ.

ВИЖ ОЩЕ: Списъкът “Бобокови“ - три версии

"Иска ми се с ръка на сърцето да кажа, че досега с моята дейност като зам.-министър съм работил за опазване околната среда и здравето на хората", заяви още Живков. И допълни: „С ръка на сърцето искам да кажа, че аз не познавам тези хора от група, към която ме причисляват”.

ВИЖ ОЩЕ: "Химко" разпределен на салфетка

„Искам да знам членовете на тази група дали ме познават, дали са общували с мен, дали са разговаряли, дали са комуникирали”, заяви още Живков пред съда. Утре в 8,30 ч. той ще бъде уволнен, съобщи по-рано днес премиерът Бойко Борисов. В ГЕРБ нямаме милост, казал съм на министър Емил Димитров утре в 8,30 да ми посочи име за наследник, отсече Борисов.

Обвиняеми по аферата с боклука са 10 души, седем от които – в организирана престъпна група за внос на отпадъци с участие на длъжностни лица. На един от участниците в групата е повдигнато вторично обвинение за управление на опасни отпадъци. Спрямо 4-ма се отправи искане за най-тежката мярка задържане под стража. Спрямо 2-ма се иска домашен арест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай