Завой с делото срещу Митьо Очите

Освен Очите подсъдими са още десет души

Завой с делото срещу Митьо Очите | StandartNews.com

Обрат с делото срещу Димитър Желязков - Митьо Очите. От Софийския градски съд (СГС) съобщиха, че то е пратено в Бургас, цитирано от „Телеграф“. 

Процесът срещу Желязков и групата му не може да тръгне вече няколко години. След като повече от година то се гледа от съдия Петя Крънчева от СГС, преди месец се е върнало при съдия Лилия Георгиева, на която се е паднало още докато делото бе в Специализирания наказателен съд.

След закриването му то бе поето от Крънчева. Тя обаче повдигна спор за подсъдност пред ВКС.

Върховните магистрати прецениха, че делото следва да остане в столицата. Така делото бе поверено отново на Георгиева, която вече е съдия в СГС.

Георгиева обаче си е направила самоотвод, след което делото се е паднало на Иво Хинов, който от своя страна го изпратил в Бургас. Тепърва предстои да се разбере какво ще предприемат бургаските магистрати.

Според държавното обвинение Желязков е бил ръководител на организирана престъпна група, която извършвала рекети, побои, палежи и др. в периода 2013 – 2018 г.

Освен Очите подсъдими са още десет души.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Повечето
преди 1 месец

Адвокати и съдии от 30 години насам ТРЯБВА ДА БЪДЯТ ОБЕСЕНИ И ЛИНЧУВАНИ ОТ НАРОДА!!!! ПРЕХОДА ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛ,ЗАЩОТО АМЕРИКАНСКАТА МАФИЯ СЕ Е ВПЛЕЛА С НАЩА!!! ЕВРОУРОДИ ПУКНЕТЕ!!!

Откажи