Войната в прокуратурата! Доц. Киселова с предупреждение

Тя обясни и предложението на Крум Зарков

Войната в прокуратурата! Доц. Киселова с предупреждение | StandartNews.com

Доц. Наталия Киселова определи сигнала на зам.-главния прокурор и директор на НСС Борислав Сарафов срещу главния прокурор Иван Гешев като сериозен тест за прокуратурата.

Скандалът трещи! Гешев отвръща на удара

Тя обясни, че Сарафов не може да сезира ВСС, затова се обръща към Инспектората и към СГП. Прокурорът, който да провери сигнала, ще бъде определен на случаен принцип.

Война! Сарафов разкри престъпления на Гешев /СНИМКИ/

Възможно е да започнат отвод след отвод. И това е много сериозен тест за прокуратурата. Ако никой прокурор не се наеме да образува производство, тогава на дневен ред ще дойде това предложение да се снеме тежестта от прокурорите, подчинени на главния, а именно предложението на в момента служебния министър - ad hoc прокурор да разследва главния или неговите заместници”, обясни Киселова в предаването „Твоят ден”.

Извънредно! Голям удар по Гешев

Тя допусна, че е възможно тази ситуация да ускори приемането на закона „Зарков”.

Истина? Бомбастичен разговор между Гешев и Сарафов

„Ако всеки прокурор в СГП си прави отвод по различни причини, възможно е да не се намери такъв, който да образува производство. Когато се образува производство, то е срещу неизвестен извършител, едва на по-късен етап има привличане към наказателна отговорност. Има специални правила лице с имунитет да бъде привлечено към наказателна отговорност”, обясни Киселова.

Първи думи от ВСС за Гешев и Сарафов

Тя обясни и предложението на Крум Зарков.

„Предложението е прокурорската колегия ад хок да назначи съдия и той да стъпи като прокурор. Но това е проект. Към момента се предвижда това да е в СГП-София”, каза Киселова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай