Истина? Бомбастичен разговор между Гешев и Сарафов

Обаче не се претендира за пълната му автентичност

Истина? Бомбастичен разговор между Гешев и Сарафов | StandartNews.com

Сензационен запис е получен на пощенската кутия на ПИК.

Медията не гарантира за неговата автентичност.

Той е в разгара на изключителните и безпрецедентни за страната ни скандали, разтърсили съдебната система.

Заглавието на имейла е "Част от разработка на ДАНС". Гласовете в записа приличат категорично на гласовете на главния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов.

В разговора Сарафов се кълне във вечна вярност на Иван Гешев, когото малко по-късно предаде. 

Предполага се, че става дума за телефонен разговор между главния прокурор и колегата му от последните дни. Предполага се дори, че разговорът може да се е състоял в неделя, след връщането на Гешев от Америка. 

Аудиофайлът започва с обяснение на Сарафов, че отиват с жена му да купуват играчки за подаръци за децата, тъй като едно от тях има рожден ден.

"Искам да ти кажа само да знаеш, че не се прощаваме. Играта продължава. Прегрупираме се - кой на каква позиция е, но приятелството си е приятелство. Ние оставаме да бъдем и приятели. И това, което си говорихме с тебе, ако си спомняш на морето на семинара на "Ханс Зайдел" в Поморие, остава в сила. Аз разчитам на теб и ти бъди убеден, че разчиташ на мен", казва гласът, който изключително много прилича на гласа на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.

"Благодаря ти. Само че нали знаеш, че те похарчиха и тебе", репликира другият глас, който прилича на гласа на главния прокурор Иван Гешев.

"Еми сигурно, ама какво да се прави", отговаря гласът, изключително приличащ на този на Борислав Сарафов.

"И мене. И така. Да сме живи и здрави. Важното е да си гледаме децата", констатира събеседникът, за когото се предполага, че е Иван Гешев.

"Затова ти казвам, каквото и да стане, където и да е, приятелството, моето към теб, е налично", казва още мъжът, чийто глас изключително много прилича на този на Борислав Сарафов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай