Служителка на ДАТО е задържана за нерегламентиран достъп до информация

Служителка на ДАТО е задържана за нерегламентиран достъп до информация | StandartNews.com

София. Служителка на ДАТО е обвиняема заради нерегламентиран достъп до информация, свързана с прилагането на СРС. Това съобщиха представители на ръководствата на прокуратурата, ДАНС и ДАТО на специална пресконференция днес, пише БГНЕС.

 

Антоанета Първанова е била задържана на работното си място в понеделник. Тя е правила срещу заплащане проверки за това дали има действащи искания за подслушване за конкретни лица.

 

От прокуратурата обявиха още, че голяма част от хората, с които работила Първанова, били на т. нар. месечен абонамент. Тя получавала пари от тях и имала за задължение да проверява периодично дали са подслушвани.

 

"Това не са улични дилъри, това са лица, на по-високо ниво, политици сред тях няма към момента. Цената на абонамента е варирала от 500 до 3000 лева на месец. Имало е и посредници в схемата, които са били нейни роднини. Щетите са неизмерими, защото е била застрашена националната сигурност", каза пред журналисти заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

 

При вчерашната операция са задържани още трима- зетят на Първанова и други двама, за които е правила проверки за СРС-та. До момента единствено Първанова е обвиняема, стана ясно от пресконференцията.

 

Очаквайте подробности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай