Четвъртък,

Секретар на Радев уличен в търговия с влияние

От: СТАНДАРТ -
507
Секретар на Радев уличен в търговия с влияние
A
A
A
  • Обискират дома на Пламен Узунов

Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е уличен в търговия с влияние. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

ВИЖ ОЩЕ: Арестуваха президентския човек Пламен Узунов

На 27 декември 2018 г. той е изпратил на П. Б. съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд (ВАС). Шест дни по-късно решението става публично достояние.

ВИЖ ОЩЕ: За какво са си чатили Радев и Бобоков

В момента тече обиск в дома му, съобщи агенция "Монитор". В кооперация в столичния квартал „Кръстова вада“ са влезли екип прокурори.

Узунов нашумя около проверката на обществена поръчка, която се извършване от европейската служба ОЛАФ. Поръчката е на стойност 29 млн. лв., и е била пусната именно по времето на служебния кабинет на Радев. Тогава министър на вътрешните работи е Пламен Узунов, назначен от президента, а по-късно станал и негов най-приближен съветник.

През март 2019 г. Узунов определи обвиненията срещу него като бутафорни. По думите му като министър на вътрешните работи от 27 януари до 4 май 2017 г. няма нищо неправомерно извършено и се закани да съди, всеки който го уличава в престъпление.

От прокуратурата току-що предоставиха копия и чатове във Вайбър между Узунов и съответния магистрат: