Сряда,

Съдът пак не вписа новото ръководство на ББР

От: СТАНДАРТ -
257
Съдът пак не вписа новото ръководство на ББР
A
A
A

Софийският градски съд спря за втори път вписването на новите членове в надзорния и управителния съвет на Българската банка за развитие. Решението на съда е от 29 юни, съобщи БТА, позовавайки се на проверка в Търговския регистър.

На 22 юни служебният министър на икономиката Кирил Петков представи пред работещите в Българската банка за развитие (ББР) новите членове на Управителния и Надзорния съвет на банката.

В надзора на ББР влизат Валентин Михов и Васил Щонов, а в Управителния съвет - Владимир Георгиев, Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев.

Министерство на икономиката увеличи Надзорния съвет на Българската банка за развитие. Причината е, че назначените при предишното управление Митко Симеонов и Велина Бурска отказват да напуснат след уволнението си. Мотивът им е, че трябва нов конкурс.

Решението на съда стана повод икономическият министър Кирил Петков да атакува съдия Мария Вранеску в "Панорама", обявявайки че решението й се съответствало на закона. Репутацията на съдийската колегия зависи от примери като този, каза Петков. И се зарече  от понеделник всеки ден ще подава заявление за вписване на надзора.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички