Съдът заседава по делото срещу Чеци

Съдът заседава по делото срещу Чеци | StandartNews.com

София. Софийски градски съд ще гледа дело срещу Николай Русинов – Чеци за убийството на 28-годишната Яна Кръстева. Заседанието ще се състои в Националната следствена служба, а не в Софийски градски съд, защото по делото ще се провежда видеоконферентна връзка със свидетел от Румъния, а в сградата на Съдебната палата няма нужната техника, уточнява „Фокус".

 

На последното заседание по делото за убийството на Яна Кръстева бяха разпитани вещи лица, бяха прочетени показанията на Ярослав Мацек от Словакия, който е заявил, че не познава Русинов, не е говорил с него по телефон, а са разменили два имейла по работа.

 

През 2011 година Мацек е получил празен SMS от Русинов, но не знае причината за него. Не е връщал обаждане или SMS, защото номерът не е бил запаметен в телефона му и не е знаел от кого е. Свидетелите Таня Иванова не се яви на съдебното заседание заради незадоволително общо състояние, а Мирослав Цветков е изпратил писмени обяснения за отсъствието си.

 

На 28 ноември 2012 г. Прокуратурата повдигна на Русинов обвинение за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Съдебният процес за жестокото убийство на 28-годишната Яна Кръстева започна на 31 януари миналата година. Подсъдимият - 35-годишният Николай Русинов беше задържан в края на април 2012 година и оттогава е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Според прокуратурата той умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай