Роднини искат 300 000 лв. кръвнина за убитата банкерка

Роднини искат 300 000 лв. кръвнина за убитата банкерка | StandartNews.com

Бургас. 300 хиляди лева кръвнина поиска семейството на убитата банкерка Павлинка Йовчева. Процесът за показната екзекусия започна в четвъртък сутринта в Бургас при изключителни мерки за сигурност. Съпругът на Йовчева и двете й деца внесоха граждански искове, всеки от по 100 хиляди лева, срещу убиеца Симеонов.

Билкарят, който екзекутира банкерката в центъра на Бургас, пък заяви, че се отказва от правото си на съкратен съдебен процес, както и от възможността да получи с една трета по-ниско наказание. "Искам делото да се гледа по общия ред, а не по съкратената процедура, защото искам да покажа, че посегнах на организирана престъпна група", заяви пред съда Любомир Симеонов. Негови близки и роднини пристигнаха пред съдебната зала с няколко плаката. "Свобода за Любомир - съд за изнудвачите", "Докога ще има съд за честните и предприемчивите", гласяха част от лозунгите. Съпругата му Соня пък опъна плакат с надпис "Не всеки може да издържи да се гаврят с живота му". Тя заяви, че твърдо подкрепя съпруга си.

Процесът започна с разпит на банкови служители, колеги на убитата Йовчева. В два поредни дни ще бъдат разпитани общо 13 свидетели и 8 вещи лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай