Радев зад аферата Узунов - Бобоков

Уличиха президента в комуникация с обвиняемия бизнесмен

Радев зад аферата Узунов - Бобоков | StandartNews.com

Президентът Румен Радев се оказа замесен в нерегламентираните контакти между съветника си Пламен Узунов и русенския милионер Пламен Бобоков.

ВИЖ ОЩЕ: Разпитват президентския човек Пламен Узунов

По делото стана ясно и че има комуникация между Бобоков и лице с имунитет (президента) във връзка с изпращането на посланик в Либерия, уточни наблюдаващият прокурор Петър Белчев. Самият Пламен Бобоков каза в спецсъда, че се е виждал с президента преди 2-3 години, а с Пламен Узунов се познават. В момента магистратите гледат мярката му за неотклонение.

ЕТО ЧАТОВЕТЕ НА УЗУНОВ И БОБОКОВ

В същото време в спецпрекуратурата тече разпитът на президентския съветник Пламен Узунов, съобщи наблюдаващия прокурор Генка Брезашка. Той бе арестуван за търговия с влияние. Узунов дал на Пламен Бобоков съдебно решение 6 дни преди да бъде публикувано.

ВИЖ ОЩЕ: За какво са си чатили Радев и Бобоков

Бобоков е получил от Узунов съдебното решение, с което се отменя забраната за плаване на кораба "Бадр", стана ясно от публикувани от обвинението факсимилета на чатове.

Очаква се в Спецпрокуратурата да пристигне и русенският прокурор Николай Николов, тъй като чат комуникация с бизнесмена Пламен Бобоков го уличава, че е търсил съдействие от него, за да бъде избран за окръжен прокурор на Русе.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай