Прокурори се оплакаха от оказан натиск

Това продължава около година

Прокурори се оплакаха от оказан натиск | StandartNews.com

Източник: БТА

Аз и още един колега сме подложени на невероятен натиск заради делото на Мартин Божанов. Това каза Божидара Ганева от Софийската градска прокуратура пред временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов. По думите ѝ това продължава около година.

"Имам забрана със заповед от административния ръководител да се запознавам, да удължавам срокове, да извършвам каквато и да е административна дейност, както по това дело, така и по това на Петьо Петров", допълни Ганева.

Напрежение на комисията за Нотариуса. ГЕРБ и ДПС скочиха на ПП-ДБ

Тя поиска думата и изрази готовността си да отговори на въпроси, ако има такива, въпреки че нейно изслушване не е предвидено в дневния ред.

Прокурор Димов призна за "Осемте джуджета"

Градският прокурор Илияна Кирилова заяви на свой ред, че кръгове няма и никога не е оказала влияние на нито един прокурор, по нито едно дело. "Ако искате, проведете анкета. Не съм и допускала такива действия", каза още тя, пише БТА.

Обрат! Прокурор Кирилова хвърли бомба, истината за Нотариуса и Бакалова

Кирилова обясни още, че има доклад на ГДБОП, който е по заповед на Бойко Рашков, по времето му на вътрешен министър, по отношение на полицейски коли, които са стояли пред заведението "Осемте джуджета".

"От доклада разбрах, че не се установило дали тези коли са охранявали ресторанта. Нямам спомен в него да се споменава и имената на и.ф. главен прокурор", каза градският прокурор. Тя добави, че категорично не познава Мартин Божанов и адвокат Емил Писков, а Велимир Атанасов го познава само като съдия в районния съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Вввввв
преди 1 месец

Прокурор Ганева, изключително свестен човек и началник/шеф/

Откажи