Напрежение на комисията за Нотариуса. ГЕРБ и ДПС скочиха на ПП-ДБ

Поискаха Никола Минчев да бъде сменен като председател

Напрежение на комисията за Нотариуса. ГЕРБ и ДПС скочиха на ПП-ДБ | StandartNews.com

Източник: БТА

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС влязоха в спор по време на заседанието на временната комисия за дейността на Мартин Божанов – Нотариуса. Причината за това бе липсата на кворум на за заседанието на комисията, а Хамид Хамид обяви, че ще поиска Никола Минчев да бъде сменен като председател на комисията заради нарушаване на правилата.

Председателстващият Никола Минчев стартира заседанието въпреки липсата на кворум, а депутатите започнаха с изслушването на апелативния прокурор Радослав Димов.

След първия въпрос обаче Хамид Хамид от ДПС поиска процедура. В нея той попита как може да стартира заседанието, след като няма кворум и няма гласуван дневен ред.

Обрат! Прокурор Кирилова хвърли бомба, истината за Нотариуса и Бакалова

"Открихте заседанието, като обяснихте, че правилникът бил неточен и трябвало да има промени там. Вие сте човек, който познава прекрасно правилата. Когато се открие заседание, заседанието върви по дневен ред. Той трябва да бъде гласуван и приет. По какъв дневен ред се провежда това?“, попита Хамид.

"Председател на Народното събрание бяхте. Бяхте свален като такъв, явно трябва да бъдете свален и като председател на тази комисия, защото не познавате правилата“, каза още той.

Прокурор Димов призна за "Осемте джуджета"

Хамид обвини ПП-ДБ в това, че по думите правели своята предизборна кампания.

След изказването Никола Минчев направи проверка на кворума. Установено бе, че такъв няма, но той заяви, че изслушването все пак може да продължи.

Минчев каза, че имало възможност комисиите да откриват заседанията си дори при липсва на кворум, тъй като имало такива казуси и в миналото и припомни за такъв от края на 47-ото Народно събрание.  

Последва спор между него и Хамид. Последният заяви, че още утре ще внесе проект на решение, с което Минчев да бъде сменен от председателския пост. 

"Утре ще внеса проект на решение да бъдете заменен с господин Петров или генерал Атанасов. Той днес много плака, така че заслужава да бъде председател на Комисията", заяви Хамид, цитиран от БЛИЦ.

Никола Минчев каза, че и двамата не са членове на комисията, а напускайки, Хамид обяви, че това е политическа кампания, а заседанието се провежда в нарушение на правилата. 

Малко след това и Маноил Манев обяви, че до момента всички заседание на комисията показвали, че нямало как да се извлекат данни по случая с Нотариуса, защото самите разпитвани казвали, че нямало как да споделят такива. Той също направи процедура заседанието да бъде прекратено и обвини ПП-ДБ в "цирк" и "предизборна кампания".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай