Последно съдебно заседание по делото "Килърите"

Последно съдебно заседание по делото "Килърите" | StandartNews.com

Варна. Днес Варненският апелативен съд трябва да се произнесе по съществото на делото „Килърите". Заседанието започва в 14.00 часа, съобщиха от пресцентъра на съда.

 

"С Весела Кюлева не съм се познавал никога. Правил съм опит да се свържа с нея, за да се решим спорните въпроси - извънсъдебно. Но тя отказа. Ползвал съм посредници за тази цел. Но за съжаление тя отказа и дори думите й са били, тези, които ми бяха предадени, да се обърна към съда. И аз се обърнах. В качеството си на пълномощник на бившите акционери на Тракия банк", каза Георги Вълев пред Тв 7, който е един от подсъдимите. Той получи доживотен затвор за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев и търновския адвокат Петър Лупов на първа инстанция.

 

"Кой ме приши към делото "Килърите" ли? Ми това е дело на бившия режим, на бившия престъпен режим, на диктатора Бойко Борисов и неговите подчинени - Цветанов, Цоновски... Причините са политико-икономически. Основно, според мен, този режим беше мотивиран политически да бъда включен в това дело, тъй като по този начин си правиха PR", категоричен бе Вълев.

 

Стандарт Нюз припомня, че последното съдебно заседание по делото „Килърите" бе на 20 февруари. Тогава подсъдимите заявиха пред Варненския апелативен съд, че не са участвали в престъпна група и очакват справедливи присъди. 

 

Делото "Килърите" започна на 27 юни 2011 г. Подсъдими по него са Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев, Васил Костов-Кеца, Янко Попов-Туцо, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев-Хижаря.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай