ОБРАТ! Хакерът Кристиян - свидетел на обвинението?

20-годишният Бойков е обвинен за източените лични данни на над 5 милиона българи и фирми

ОБРАТ! Хакерът Кристиян - свидетел на обвинението? | StandartNews.com

  • 20-годишният Бойков е обвинен за източените лични данни на над 5 милиона българи и фирми
  • Чакат се нови обвинения и арески заради хакерската атака

Кристиян Бойков, сочен за извършител на хакерската атака срещу НАП, може да стане свидетел на обвинението. Това съобщи в интервю за Нова тв шефът на антимафиотите главен комисар Ивайло Спиродонов. В момента 20-годишният Бойков е обвиняем по делото за източването и разпространението на лични данни на над 5 милиона българи и фирми.

ВИЖ ОЩЕ: Спиридонов: Хакерската атака е зададена отвън

"Това е едно 20-годишно момче. Вероятно иска да бъде известен, може би е бил подведен от работодателите си. Много са нещата, които биха могли да допринесат за това негово решение. Но аз мисля, че в определен етап от досъдебното производство той може и да придобие друго качество. Например - на свидетел", заяви Спиридонов. Той бе категоричен, че според службите има достатъчно данни за това кой е поръчител на престъплението. "Дали това ще бъде доказано, е друг въпрос. Но към момента има достатъчно данни за това откъде идва въпросната поръчка", коментира още главният комисар.

Възможни още арести и обвинения заради хакерската атака срещу приходната агенция, даде знак Ивайло Спиридонов. Досега обвинения бяха повдигнати и на търговския директор на "ТАД Груп" Георги Янков и на собственика. те ще отговарят пред Темида за това, че умишлено са склонили Бойков към извършване на престъплението.

И тримата замесени са на свобода. Бойков излезе от ареста срещу гаранция от 20 000 лева, а Тодоров - срещу 100 000.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай