Бивш министър от ГЕРБ осъди за клевета Антон Кутев

Николай Нанков осъди и на втора инстанция бившия говорител на служебното правителство

Бивш министър от ГЕРБ осъди за клевета Антон Кутев | StandartNews.com

Източник: БТА

Бившият регионален министър от ГЕРБ, а сега председател на парламентарната комисия по същите въпроси Николай Нанков осъди и на втора инстанция за клевета бившия говорител на служебното правителство Антон Кутев. Вторият ще трябва да плати обезщетение от 25 000 лева.

„Клеветниците трябва да знаят, че неверните им твърдения няма да остават ненаказани. Защитавам доброто си име. Обезщетението ще даря за деца, лишени от родителски грижи в избирателния ми район Ловеч. Защото те, както и доброто име, остават след нас“, написа Нанков във Фейсбук.

Делото за неимуществени вреди беше заведено от него в отговор на изказване на Кутев пред репортери в кулоарите на парламента през 2021 г., че като министър Нанков е подписвал договори за над 1 млрд. лв. без да са обезпечени със Закона за държавния бюджет, „нещо, което следва да стигне до прокуратурата, защото представлява форма на измама“. Депутатът от ГЕРБ го даде на съд за публично злепоставяне вследствие на изнесена невярна информация, на клевети и обиди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай